Избрани Новини

Слаб интерес към протеста на майките в Благоевград

"Новина! Сензация! „Бунт“ на „майките“ в Благоевград", написа във фейсбук страницата си кметът д-р Камбитов

Днешният протест на майките пред община Благоевград по повод решението на ОбС за плащане на пълни такси, дори когато детето не посещава детска градина или ясла, се оказа зле организиран и слабо посетен. 

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, написа коментар по този повод на страницата си във Фейсбук: "Шест майки плюс един бивш омбудсман и една позабравена професионална бунтарка – протестират, плюс 20 репортери. Очаквам включване в някоя централна емисия.
Вижте коментара на колегата от ВМРО Станимир Радулов:
„Гледам тече спор между някои хора в Община Благоевград по повод таксите за детските градини.
Оказва се, че ние, данъкоплатците в общината, се лишаваме от 550 000 лева жални народни пари на година, защото около 40% от децата в детските заведения отсъстват всеки ден, а разходите за тях се изчисляват на база записаните, а не на посещаващите деца за деня. И така, храноденят /ако мога така да се изразя/ на едно дете и заплатите на учителите си вървят, а както знаем, тези 40 лв. такса всъщност покриват едва 30% от предлаганата социална услуга...
Сега Общинският съвет съвсем правилно взе решение в опита си да спре тези нерегламентирани отсъствия на деца в градините и яслите, чиито разходи до 100 % поемаме ние /когато те отсъстват без документ от лекар например/, всички живеещи тук и хоп, такъв вой се чу, че направо се учудвам! Трябва да се сложи ред за тези проблеми в общината“, пише Радулов.
Е, сложихме ред! Всеки ще спазва правилата! Те важат за всички!", заключава д-р Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов