Искаме да караме ски! - blagoevgrad.utre.bg

Искаме да караме ски!

09 януари 2018, 16:39 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    Шествието ще се проведе на 11 януари от 18 ч.

Сдружение "Бъдеще за община Банско" организира шествие в София

Сдружение "Бъдеще за община Банско" организира шествие, на което "Да кажем ДА на развитието на зимния туризъм и спорт в България". Шествието ще се проведе на 11 януари от 18 ч. на ъгъла на бул. "Витоша" и ул. "Патриарх Евтимий" в София.
От сдружението пишат: "България е сред пионерите на белите спортове в Европа и е сред първите държави, които вземат участие в големи международни зимни спортни прояви още през 20-те и 30-те години на 20-ти век. Всички ние сме се радвали на успехите на поколения бележити български спортисти като баща и син Попангелови, Георги Варошкин, Георги Димитров, Иван Лебанов, Валентин Божичков, Владимир Брейчев, Петър Панков, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина и стотици други, както и в последните години на Радослав Янков, Александра Жекова, Владимир Зографски, Алберт Попов и Камен Златков. Развитието на белите спортове и успехите през втората половина на 20-ти век бяха резултат и от развитието на ски инфраструктурата и зимния туризъм в България за мащабите на онези години и възможността хиляди българи да се докоснат до тази магия. Боровец, Пампорово и Витоша бяха синоним на българските ски дестинации и домакини на престижни спортни прояви. През последните десетилетия, независимо от отличните дадености на нашата родина, развитието на инфраструктурата за зимен спорт и туризъм чувствително изостава дори от много по-скромни като възможности държави в Европа. С голяма надежда и ентусиазъм от страна на всички любители на ски спорта, местната общност и инвеститори, бе реализиран проектът за ски център в Банско и само за 15 години се превърна в световно разпознаваема българска ски марка. Плахите опити на държавата за създаване на по-добри условия за инвестиции и развитие на ски инфраструктура срещат яростна съпротива и де факто поставят пред невъзможност местните общности и инвеститори за реализация на каквито и да било проекти. Зимният спорт и туризъм е безалтернативен за устойчиво развитие на планинските райони, за възпитаване на нашите деца в дух на любов и уважение към природата, за борба с демографската криза и обезлюдяването на тези региони. Нека не допуснем самозвани “любители на планината и българската природа” да бъдат изразители на нашето мнение, нека кажем своето голямо и силно ДА на развитието на зимния спорт и туризъм за една по-модерна, просперищаща и здрава България. Нека заявим своята позиция и покажем, че истинските любители на планината и белите спортове сме много повече и да се съберем на 11 януари 2018 г. в 18.00 ч. на кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Патриарх Евтимий". Ще проведем шествие по бул. "Витоша" до Министерския съвет, съобщават от сдружението. Подкрепили до момента:
Петър Попангелов
Радослав Янков
Александра Жекова
Ирина Никулчина
Христо Стоичков
Наско Сираков
Лъчезар Танев
Любо Ганев
Димо Тонев
Томас Лафчис
Мария Гроздева
Илиана Раева
Ути Бъчваров
Атанас Атанасов
Габриела Петрова
Георги Гетов
Тихомир ИвановКоментари (6)

Потребител
Камен Златков
Успех на хората, които подкрепят развитието на зимните спортове у нас! Дано има по-добри условия и лифтове, за да можем да бъдем конкурентоспособни!
10 януари, 17:47 ч.
Потребител
Петър
Повечето хора в България искат втория лифт, повечето хора у нас ходят на Банско!
09 януари, 19:57 ч.
Потребител
Боян
естествено, че искаме да караме ски. какво по-нормално от това?
09 януари, 17:07 ч.
Потребител
Тони
Нормално е хората да защитят поминъка си от зелените пиявици.
08 януари, 18:56 ч.
Потребител
Киров
Нека подобаващо отвърнем на жълтопаветниците!!
06 януари, 11:19 ч.
Потребител
Павел
Правилно, дано се съберем повече хора и да покажем, че лифта е необходим и няма да навреди на нищо и никого.
05 януари, 18:47 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета