Избрани Новини

Деца творят за конкурс в Огняново

Обявявиха конкурс за есе и стихотворение, както и конкурс за детска рисунка

Първият ден на новата 2018 година гърменското село Огняново  посрещна с нова инициатива, този път в сферата на изкуството и писмеността.
Обявявиха конкурс за есе и стихотворение на тема "Най-добрият човек, когото познавам", както и конкурс за детска рисунка на тема  "Майката природа в моите очи"
Подробности:
*За учениците от 1 до 4 клас (включително) конкурсът за детска рисунка се изразява в представянето на нарисувана от тях картина по зададената тема, като единственото изискване е рисунката да бъде върху бял лист, формат А4, без значение на използваните материали - моливи, темперни бои, флумастери и др., това остава по избор на участниците.
*За учениците от 5 до 8 клас (включително) конкурсът за рисунка има същите условия и изисквания. Същото се отнася и за конкурса за рисунка, в раздела за ученици от 9 до 12 клас;
*В конкурса за есе и стихотворение могат да участват ученици от 5 до 8 клас - във едната възрастова група, и ученици от 9 до 12 клас - в другата, като поотделно ще бъдат оценявани есетата и стихотворенията в двете възрастови групи. Няма конкретни изисквания за размера на самите текстове, които ще се представят, нека участниците не се ограничават във мислите и въображението си и на спокойствие да напишат всичко, което сметнат за необходимо.
Всички рисунки, есета и стихотворения ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от учители по съответните учебни предмети, а техните имена ще съобщят в последващ етап.
Срокът за участие в конкурса е от 1.01. 2018 г. до 1.02.2018 г.
Записването става чрез съобщение по фейсбук или на тел. 0898792614.
Няма значение местоживеенето на учениците или в кое училище се обучават, конкурсът е отворен за всеки желаещ, без ограничения, освен посочените във възрастта.
Предвидени са и награди:
- За най-добрите рисунки - в раздела за ученици от 1 до 4 клас;
-За най-добрите рисунки - в раздела за ученици от 5 до 8 клас;
-За най-добрите рисунки - в раздела за ученици от 9 до 12 клас;
- За най-добрите стихотворения и есета - в раздела за ученици от 5 до 8 клас;
и за най-добрите стихотворения и есета - в раздела за ученици от 9 до 12 клас;



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов