Избрани Новини

"Юлен“ обра първите купи за сезона

Триумфира 17-годишната националка Гергана Заднепровска

Още в първото за сезона състезание от календара на ФИС у нас „Юлен“ наложи абсолютна доминация. В слаломите за едноименната купа на едноименната писта 4 от асовете на най-добрия български ски клуб спечелиха 4 трофея от 4 възможни, а за разнообразие се качиха по веднъж и на 2-ото място.
Крак към подиума повлякоха дамите. В първия ден от стартовете и в отсъствието на миналогодишната ни двойна победителка Вера Асенова, която се възстановява от тежка контузия, триумфира 17-годишната националка Гергана Заднепровска. Тя събра общо време 1:36,31 мин, оставяйки зад себе си само на 19 стотни своята съотборничка и най-титулувана скиорка – по-голямата от нея с 15 години Мария Киркова. 24 часа по-късно двете си размениха ролите. Мария бе най-бърза с 1:32,43, а тийнейджърката изостана на 1,33 сек. С дубъл на третата позиция пък се отчете Ева Вукадинова („Боровец“).
„Юлен“ направи рокада на върха и при мъжете, но там развръзката бе далеч по-драматична. В първия слалом Георги Нушев изпревари Йоан Тодоров с 88 стотни, а във втория му отстъпи с едва 9. И в двата случая трети финишира гъркът Николаос Циовас.
Интересно е, че за 3-ма от победителите – Гергана Заднепровска, Георги Нушев и Йоан Тодоров, купа „Юлен“, което е едно от 3-те най-престижни отличия у нас, е първа в кариерата им.
Следващото състезание от календара на БФСки в Банско е на 30 и 31 януари. Тогава ще се проведе юбилейното 20-о издание на купа „Капи“ до 14 и 16 г.
На снимката: След като през миналия сезон дебютира при жените с 4 трети и 2 втори места, още на старта на този изгряващата звезда на „Юлен“ – 17-годишната Гергана Заднепровска, спечели първия си трофей.
Източник: в. „Банско Утре“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов