Избрани Новини

Банско изпревари Дубай в класацията "Триваго“

Зимната столица на Балканите е далеч преди Боровец, Велинград и Пампорово

Банско и Дубай са били най-търсените дестинации от българите за посрещане на Нова година. Това сочат данните на глобалната платформа за резервации на хотели „Триваго“ за периода 29 декември – 2 януари.
Зимната столица на Балканите категорично изпреварва в букинга Боровец, Велинград и Пампорово като предпочитано място за празниците. На пета позиция е Дубай, който е първият най-желан град зад граница в класацията. През 2016-а космополитният метрополис на Обединените арабски емирства и на целия Близък изток бе едно стъпало по-надолу.
Проучването показва, че родните курорти са абсолютен фаворит на нашенеца за Нова година. Те представляват половината от номинираните локации. Шеста в търсачката на „Триваго“ е София. Най-големият турски град – 15-милионният Истанбул, изненадващо е 7-и, след като през 2016-а изобщо не е фигурирал в списъка. Далеч след Банско в подреждането са цели 7 европейски столици – Белград (Сър), Виена (Ав), Рим (Ит), Прага (Чех) и Париж (Фр), които си разпределят местата съответно от 8-о до 12-о. Почти в дъното са съседните Солун (Гър) и Букурещ (Рум), редом с Варна, Пловдив, Велико Търново и Трявна.
Източник: в.„Банско Утре“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов