Избрани Новини

Деца пишат за Родината

Областен ученически конкурс на тема "Това е моята Родина“ се провежда в Благоевградско

Община Благоевград, РУО, РИМ и Македонският научен институт организират областен ученически конкурс за ученическо творчество на тема "Това е моята Родина“. Конкурсът се посвещава на 140-годишнина от освобождението България от османска власт. Учениците могат да участват с рисунка и стихотворение, с една или повече творби от посочения характер. Рисунките да са размери до 35/50 см със свободен избор на техника и материали. Стихотворението да не надвишава 2 стандартни страници. Най-добрите творби ще бъдат наградени от организаторите и ще бъдат изложени в залите на РИМ – Благоевград.

В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас от училищата в Благоевград и от областта - индивидуално, които ще се съревновават в три възрастови категории - от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас, поотделно в двете форми на конкурса –-рисунка и стихотворение. Към всяка творба трябва да е посочено име на автора, адрес, училище, в което учи и координати за връзка.
Творбите да се изпращат на адрес:
2700, Благоевград, кв. Вароша, ул. Рила 1.
Регионален исторически музей – Благоевград.
Срок за заявяване на участие до 15 март 2018 г.
Срок за изпращане на творбите до 15 април 2018 г.

Авторите на отличените творби ще бъдат обявени не по-късно от две седмици преди тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе през месец май 2018 година в Благоевград. Класираните ученици ще бъдат своевременно информирани за организацията по провеждане на тържеството. Домакин на събитието ще бъде РИМ – Благоевград.

Наградите са еднодневна екскурзия, грамоти и наградни комплекти, осигурени от организаторите за класираните участници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов