Кмет среща бизнеса с бъдещи кадри - blagoevgrad.utre.bg

Кмет среща бизнеса с бъдещи кадри

11 януари 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    bg.wikipedia.org

    Тя ще се състои от 15 часа

Срещата се организира от кмета на Дупница инж.Методи Чимев

Бизнесът в Дупница да ориентира нуждата от кадри в различните области ще бъде основна тема на срещата, която организира следващата седмица кметът на Дупница инж.Методи Чимев, съобщиха от администрацията. Тя ще се състои днес от 15 часа в заседателната зала на общинския съвет, информира kmeta.bg.

Събеседването  е по повод изготвянето на държавния план-прием за средните училища в общината за идната учебна година. На срещата ще присъстват директорите на средните училища, представители на различните браншове от бизнеса в града, Бюро по труда-Дупница, РУО-Кюстендил, от областната управа, представители на Търговско промишлената палата в Дупница и др. 

"Трябва да се съобрази настоящето с пазара на труд. Няма логика да излизат кадри, които не могат да се реализират, защото в общината даденият отрасъл го няма или почти не е застъпен. Тогава нуждата кара тези млади хора да търсят прехрана и реализация в други градове или чужбина. Началният старт на завършване с професия след средното образование обаче го няма в Дупница. Не е тайна за никого, че който и инвеститор да реши да инвестира в производствената например сфера, той прави проверка за наличие на такива кадри, които да бъдат наети веднага, а не да бъдат обучавани от А и Б. Това е идеята на срещата, за да се сверят часовниците и да бъдат сформирани такива паралелки след 7 клас, които ще дадат възможност на младите хора след това да намерят реализация в нашата община", коментира кметът инж. Чимев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета