Избрани Новини

БАН обучава бизнеса в Благоевградско и Кюстендилско

От 10:00 часа в Кюстендил ще се проведе обучителен ден

От 10:00 часа на 11.01.2018 г. в Парк Хотел Кюстендил, град Кюстендил ще се проведе обучителен ден за работа с безплатна виртуална образователна платформа (VEP)и безплатен виртуален офис (VOFIS) в помощ на бизнеса в Благоевградска и Кюстендилска област, съобщи БНР. 

Целта на платформата и виртуалния офис е да се подпомогне за преодоляването на някои от основните проблеми в региона като загуба на конкурентоспособност, загуба на традиционен пазар и липса на управленски умения в горския сектор. VEP и VOFIS са резултати от проект CB006.1.31.070 „Иновативни инициативи за сътрудничество в пограничния регион“, с договор № RD-02-29-227/ 18.10.2016, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014TC16I5CB006. 
Проектът е съвместна инициатива между Българска академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата, целяща подобряване на конкурентоспособността на регионалния бизнес в Благоевградска и Кюстендилска области в България и Югоизточния, Източния и Североизточния региони на Македония чрез съвместни иновативни инициативи за сътрудничество.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов