Жените в Кюстендил четат повече от мъжете - blagoevgrad.utre.bg

Жените в Кюстендил четат повече от мъжете

11 януари 2018, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

    Увеличават се децата-читатели

Любовните романи на Нора Робъртс и Даниел Стийл са най-търсените книги

Любовните романи на Нора Робъртс и Даниел Стийл са най-търсените книги през 2017-а година от читателите на Регионалната библиотека в Кюстендил. Запазва се тенденцията жените от града и региона да четат повече от мъжете, каза директорът на библиотеката София Пейчева, цитирана от БНР.

От българските автори - освен класиците, които се изучават и се четат много и от учениците по учебната програма, най-голям интерес предизвикват Милен Русков, който стана автор на 2017-а година, Людмила Филипова, Георги Господинов и Стефан Цанев.

Какъв е профилът на кюстендилския читател според Пейчева: "Тази година имаме повишение на ръста на читателите деца и увеличаване на децата, които са пристъпили прага на библиотеката и в частност на детския отдел, на по-ниска възраст, тоест още в детската градина, в предучилищното си време. Ние залагаме на едни програми за ранно детско четене и отчитаме факта, че са се увеличили читателите в тази възраст като една успешна инициатива между библиотеката, детските градини, училищата".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета