Избрани Новини

Популяризираха чрез проект нетехнологичните иновации

Днес и утре в Сандански ще се проведе заключителната конференция

Днес и утре в град Сандански ще се проведе заключителната конференция на проект „Повишаване на конкурентоспособността на МСП в трансграничния район чрез насърчаване и популяризиране на нетехнологичните иновации”. Инициативата се изпълнява от Сдружение Бизнес информационен и консултантски център – Сандански в партньорство с Центъра за развитие и промоция „Промо идея“ - Струмица и с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез ИНТЕРРЕГ – ИПП програма за трансгранично сътрудничество България –Македония.

Основната цел на събитието е да представи резултатите от реализацията на проекта, в рамките на който бяха изпълнени редица дейности и събития с цел повишаване знанията и уменията на малкия и среден бизнес от региона в сферата на разработването и приложението на нетехнологичните иновации (организационни, маркетингови и др.).
Специален гост-лектор на събитието ще бъде професор Николас Каранасиос от Технологичен институт – Централна Македония, който ще представи един по-различен поглед върху нетехнологичните иновации, тяхното приложение в бизнеса и предимствата от тяхното внедряване. Представители на бизнеса от България и Македония, които взеха активно участие в събитията и дейностите по проекта, ще представят своите иновативни проекти и добри практики в сферата на нетехнологичните иновации.
В заключителната част на конференцията основните участници и представители на заинтересованите страни ще подпишат Меморандум за сътрудничество и създаване на „Партньорска мрежа за насърчаване внедряването и развитието на нетехнологични иновации в малките и средни предприятия от трансграничния район на България и Македония“.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов