Започнаха 24-часови проверки на НАП в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Започнаха 24-часови проверки на НАП в Банско

12 януари 2018, 12:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

До този момент в града и околните места те са над 500

През последното денонощие са извършени 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината в обекти, разположени на територията на Банско, като няма нито едно констатирано нарушение. Това каза за БНТ Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" към НАП - София.
По-голяма част от извършените проверки са били "Проверки с наблюдение" в заведения за хранене и няколко проверки съвместно със служители на МВР в обменни бюра, уточни Владимир Василев от НАП:  "Проверките с наблюдение са явни, при които служителите на НАП се легитимират и извършват явно наблюдение на работата на търговския обект, като следят дали всички продажби се маркират във фискални устройства".
Василев увери, че по-голяма част на проверките се извършат без предварителна легитимация: "Представяме се за клиенти, пазаруваме и по този начин искаме да установим дали от търговския обект се издават фискални бонове".
Владимир Василев от НАП коментира още, че в Банско проверките са значително повече от Боровец, като до този момент в града и околните места те са над 500. При тях има констатирани само 18 нарушения, 8 от тях са за неиздаване на фискален бон, като за тези обекти предстои запечатване. Срокът, за който ще бъдат запечатани, е до 30 дни. Четири от нарушенията са на главните търговски улици в Банско и четири в Разлог.
Владимир Василев: "Още при първото констатиране се прилага мярка "запечатване за срок до 1 месец" .От началото на 2018 г. мярката се налага спрямо обекта, а не спрямо задълженото лице, защото голяма част от задължените лица, глобени миналата година, веднага след констатиране на нарушението сменяха фирмата, която стопанисва обекта и това е една от причината НАП да противодейства".
Василев уточни още, че само един обект, запечатан от миналата година, не работи и сега, а всички останали са предмет на проверки и през този сезон.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета