Избрани Новини

До магическия Смоличански водопад

Тръгването е днес в 7.30 часа

До магическото с.Страдалово - с.Смоличано – Смоличански водопад – манастирски комплекс „Св. Праведни богоотци Йоаким и  Анна” – пещерите „Приказна” и „Св. Ана”  –  долината на р. Елешница – с. Ваксево ще отидат туристите от ТД "Осогово" - Кюстендил.
Тръгването е днес в 7,30 часа от автогара Кюстендил /обществен транспорт за с. Страдалово/. Следва преход по живописен път до с. Смоличано - около 7 км. Разглеждане на Смоличанския манастир „Св. Ана”. Тук природата се е самозабравила, създавайки на едно място невероятно красива панорама, скални образования, върху които стоят останките от древно тракийско светилище, два обилни карстови извори, преминаващи през манастирския двор на храма „Св. Ана” (въздигнат върху антично тракийско поселище) и захранващи водите на водопада с височина  15 м, а под цялото това великолепие лежат две действащи пещери „Приказна” и „Св. Ана”. След почивка и обяд пред красивата каменна чешма с 12 чучура (колкото на брой са Христовите апостоли) ще се разходият по дефилето на река Елешница до с. Ваксево, където в 14,30 ч. ще хванат автобуса обратно за Кюстендил.
От дружеството съветват:  Не се разколебавайте заради ранния час на на тръгване. Този сезон е най-подходящ за разглеждане на водопада, защото ще имате възможност не само да се докоснете до него, но и да минете под него, да влезете в пещерите и да го съзрете от ъгъл, през който в другите сезони това е невъзможно.
Необходимо е носенето на удобни обувки, лична карта и храна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)