Франсиско Сотелдо се завърна в "Пирин" - Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Франсиско Сотелдо се завърна в "Пирин" - Разлог

14 януари 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

Южноамериканецът игра в Разлог три сезона

Венецуелският разпределител Франсиско Сотелдо се завърна в "Пирин" - Разлог, след като пребори левкемия, информира БНТ 2. Южноамериканецът игра в Разлог три сезона между 2008 и 2010 година. Сега клубът му дава шанса да играе отново професионален волейбол, след като в последните две години водеше най-голямата битка в живота си.

Осем години по- късно Франсиско Сотелдо отново облича екипа на единственият клуб, за който е играл в България, "Пирин" - Разлог. В началото на 2016 година Сотелдо бе диагностициран с левкемия. Следва тежка битка с коварната болест, която разпределителят успява да спечели.
Франсиско Сотелдо: "Две години без волейбол, проблеми, бях болен, но сега всичко е наред. Първите 15 дни като започнах да тренирам бе трудно, но сега се чувствам добре. Трябва да има вяра в живота, но сега всичко е добре, чувствам се добре и мисля, че волейболът винаги помага. Сега съм много добре тук, аз мисля България и Разлог за моя втора къща. Винаги е приятно и добре да играя пак тук с приятели."
Преди да научи лошата новина Сотелдо е състезател на клуб в родината си Венцуела. Спира с играта и с помощта на най-близките си хора започва тежката битка. Две години по-късно вече е в редиците на лидера в Суперлига "Пирин" - Разлог. Каква е разликата в класа на тима от първият му престой през 2009 година?
Франсиско Сотелдо: "Сега отборът е много добър, има добри разпределители, България има по-добър волейбол отпреди 8 години. Ние тренираме винаги за победа."
30-годишният волейболист признава, че нивото на играта в родината му е далеч по-ниско от това в България. Не крие, че един ден иска да завърши кариерата си в любимия "Пирин".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета