Избрани Новини

Без инвестиции на стадион "Христо Ботев" през 2018

Сектор Б няма да бъде изграден поне до лятото следващата година

Община Благоевград не предвижда средства за реновиране на стадион "Христо Ботев" в бюджета за настоящата 2018 година. Това означава, че сектор Б няма да бъде изграден поне до лятото следващата година, информира БНТ 2.
Точно преди три години от община Благоевград обявиха, че на мястото на стария сектор на стадион „Христо Ботев" ще се изгради хотел с център за възстановяване с минерална вода. Лицето на хотела ще е към града, а гърба ще бъдат трибуните на стадиона. Година по-късно се появи информация, че Пирин (Благоевград) ще получи 4 млн. лева от спортното министерство за изграждането на козирка, нова журналистическа ложа и обособени места за телевизионни камери на стадион Христо Ботев. Какво е положението към днешна дата?
Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград: "Имаме предварителни разговори с министър Кралев да видим какви са и техните намерения за 2018 година. Ако може това, което винаги съм казвал, да финансираме изграждането на козирка, финансиране централно от републиканския бюджет, респективно от Министерството на спорта. Стойността не е много голяма, около 500 000 лева. Връщайки се от казано досега, общината няма как да се справи сама, защото приходите са ограничени."
В края на 2017 година започна изграждането на футболен терен в село Падеж за нуждите на ДЮШ на Пирин. Това е единственото спортно съоръжение, насочено към футбола в града, за което бяха осигурени средства през изминалата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов