Избрани Новини

Започнаха традиционните общоселски събрания в Гърменско

Те се провеждат всяка година преди окончателното приемане на новия бюджет на общината

В края на миналата седмица в община Гърмен започнаха традиционните общоселски събрания, информира БНР. Те се провеждат всяка година преди окончателното приемане на новия бюджет на общината и разпределението на предвидените капиталови разходи.
Първото общоселско събрание за 2018-та г. се проведе в село Огняново. Присъстваха много жители на селото, които открито разговаряха с кмета на общината Минка Капитанова и поставиха важни  въпроси за разрешаване. Сред най-значимите теми, които бяха обсъждани, бе и искането да бъдат предвидени повече средства за благоустрояване на селото, известно с минералната вода и възможностите за отдих и туризъм.
Младите жители на с.Огняново направиха предложение да бъде изграден парк за разходки и да  бъдат отпуснати допълнителни средства за подобряване на прилежащата инфраструктура.
Кметът на община Гърмен Минка Капитанова изслуша поставените въпроси и проблеми и открито разговаря с хората от село Огняново. На събранието се създаде много важна обратна връзка - местна власт - жители. 
"Ще положим максимални усилия за благоустрояване на село Огняново, но важна цел е да има възможност за финансиране и изграждане на обекти във всички населени места в община Гърмен, които да бъдат финансирани с новия бюджет", коментира кметът  Капитанова.
Тя изрази и надежда, че повече хора ще се включват в общоселските събрания, ще задават въпроси, поставят теми за дискусия, за да има възможност от първа ръка да се получава информация и се дебатират вариантите за изпълнение и решаване на поставените въпроси и теми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов