Гръцките фермери обмислят затваряне на границата - blagoevgrad.utre.bg

Гръцките фермери обмислят затваряне на границата

17 януари 2018, 18:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    в. "Български новини"

Те протестират срещу икономическите мерки на правителството в Атина

Гръцките фермери са информирали български превозвачи за възможността в дните след понеделник да затворят границата с България, информира БНР. Гръцките фермери протестират срещу икономическите мерки на правителството в Атина. Засега демонстрациите са само пред държавните институции в южната ни съседка.
Вангелис Бутос, председателят на фермерските дружества за Централна Гърция, е уведомил с писмо Съюза на българските транспортни работници, че е взето решение за радикализация на протестите от 22-ри януари, потвърди председателят на Синдикалната конфедерация Александър Стамболийски: "Получихме писмо, в което имаше информация, че се подготвят протести, но информацията беше доста оскъдна".
От синдикалната конфедерация се надяват, както миналата година, българските и гръцки власти да не допуснат блокади по границите, но не изключват вероятността това да се случи заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз: "По-скоро очакваме да бъдат затворени границите заради Българското председателство на Европейския съюз. Ще се опитат да покажат на делегациите, които присъстват в България, положението, в което се намира гръцкото земеделие".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета