Кметът Камбитов подари апаратура на родилното отделение в града - blagoevgrad.utre.bg

Кметът Камбитов подари апаратура на родилното отделение в града

21 януари 2018, 14:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

Подаракът връчи заместник-кметът Иво Николов

От името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов подари фетален монитор за нуждите на Родилно отделение в областния център.

Той поздрави екипа, работещ в АГО и предаде посланието на кмета: "Днес изразяваме своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за раждането на нов живот. Поздравявам Ви за високия професионализъм, който доказвате ежедневно! Вярвам, че ще продължавате да упражнявате тази високохуманна професия неуморно и всеотдайно. Пожелавам Ви сила! Продължавайте да следвате своето призвание! Бъдете здрави и удовлетворени! Нека се раждат повече деца!"
Директорът на болницата д-р Митев благодари за дарението, за усилията от страна на кмета Камбитов и изрази увереност в доброто сътрудничество и занапред.
Заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов бе посрещнат с питка и мед. Той пожела много поводи за радост, здраве, благополучие, енергия и увереност! По време на тържеството в Деня на родилната помощ в АГО беше извършено и ритуално поливане и миене ръцете на акушерите.
Феталният монитор, подарен от кмета на Благоевград, е от огромна важност за бъдещите майки, като е предназначен за проследяване пулса и развитието на плода. Чрез него може да следи и интервала на контракции. Уредът е мобилен и притежава мултиезичен софтуер, звукова индикация на сърдечната честота на плода и запис на PC и много други функции и удобства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета