Банско отбеляза Бабинден с много настроение - blagoevgrad.utre.bg
Alternative Media Group

Банско отбеляза Бабинден с много настроение

21 януари 2018, 19:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

    Всяко дете получи подарък

Празникът събра майките на 35 момчета и 57 момичета, родени през 2017

На 19 януари, в навечерието на Деня на родилната помощ – 21 януари, всички дами в община Банско, родили своите деца през изминалата 2017 година, празнуваха заедно празника. Инициативата, организирана под егидата на кмета на общината, Георги Икономов, събра майките на 35 момчета и 57 момичета, родени през 2017 година. За доброто настроение на дамите се погрижиха самодейците от читалище „Никола Вапцаров”, а за всяко дете беше предвиден подарък – светеща музикална лампа.
Първото бебе за 2018 година носи библейското име Петър и е родено на 2 януари в Банско. Малкият късметлия донесе на своите родители своето първо възнаграждение – финансово поощрение от страна на местната администрация, в размер на 200 лева. То бе връчено от кмета Георги Икономов, който поздрави майките с думите: “За мен е удоволствие да застана пред най-щастливите жени за 2017 година в община Банско. От името на цялото ръководство честитя празника на всички новородени жители на общината и техните семейства. Като баща мога да споделя с вас щастието и пълнотата, която дава ролята на родителя. Бъдете винаги до своите деца – обичайте ги, обгрижвайте ги и им се радвайте. От своя страна, ние в местната администрация, ще продължим да работим за осигуряване на оптимални условия за тяхното отглеждане”.

Освен празничната програма и милите детски подаръци, всяка дама, присъствала на коктейла, бе посрещана стилно с цвете.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета