Избрани Новини

Рецидивист, клал жена с цел изнасилване, се отърва с 6 години затвор

Крими

24-01-2018, 11:46

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причината е, че делото е гледано по съкратената процедура

24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили, е осъден на девет години лишаване от свобода, което е редуцирано с една трета, като е определено наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим. Причината е, че делото е гледано по съкратената процедура.

Георги Д. е осъден за това, че на 01.06.2017 г. в гр. Велико Търново, на  ул. „Димитър Рашев“ преби жена и я наръга седем пъти с нож по шията и главата, като й причини средна телесна повреда. Опитът за изнасилване представлява опасен рецидив и е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Обвиняемият е осъждан многократно. След като изтърпял последното наказание лишаване от свобода, работел на различни места, като в началото на май 2017 г. пристигнал в гр. Велико Търново, започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. „Димитър  Рашев“.

На 31.05.2017 г. късно вечерта отишъл до изоставена сграда в близост до „Макдоналдс“, за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде. На връщане, към 00.15 часа на 01.06.2017 г., забелязал такси, което спряло и от него слязла жена.  Решил да прави секс с жената на всяка цена. Извадил ножа, с бързи крачки  настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска, я пробол с ножа в шията. Тъй като пострадалата не спирала да крещи за помощ, той нанесъл още няколко пробождания. Окървавената  жена се свлякла на земята, а обвиняемият  я хванал за глезените и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал.

По искане на прокуратурата Георги Д. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов