Избрани Новини

Общината облекчава трафика в центъра на Благоевград

Мисия

24-01-2018, 13:34

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От утре учениците в Благоевград тръгват на училище

Обраха лека кола в Благоевград

Изграждат светофари на входа на квартал "Струмско"

Община Благоевград обмисля да въведе нова транспортна схема, за да се облекчи трафикът в града. Все по-трудно става придвижването в централна градска част, тъй като с всяка година броят на автомобилите се увеличава. Според шофьорите местата за паркиране в центъра са недостатъчни.

От община Благоевград казаха, че обмислят вариант да се въведе еднопосочно движение за улиците в центъра на града. Според шофьорите това би облекчило трафика.

Шофьор: "Трябва по-лесно да може да се изтеглят колите, по-лесно да има място. Хората, които си живеят тука да има къде да си оставят колите."

От община Благоевград казаха, че предстоят промени в Наредбата за Синята зона, тъй като в момента тя е неефективна. Предвижда се да бъдат променени правилата за издаване на талони за безплатно паркиране на хора с увреждания.

От началото на годината до момента са издадени 75 талона на хора с увреждания. За миналата година броят разрешителните за безплатно паркиране, които са отпуснати е над 680. Издадените талоните за хора с увреждания с всяка година се увеличават, като според общинската администрация се злоупотребява с тях.

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: "Всеки ден издавам между 20 и 40 талона за инвалиди. Истината е друга контрол и контрол, и санкции и нещата се случват."

За да се облекчи трафикът, се предвижда още да бъдат изградени светофари на входа на квартал "Струмско" и в района студентските общежития към Югозападния университет, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов