Избрани Новини

Задържаните за обира на банкомат в Сапарева баня остават в ареста

Законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 15 години

Днес, 24.01.2018 г., състав на Районен съд – Дупница е уважил искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо К. Микев и Кр.Йорданов, обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 195, ал. 2 във вр. с ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 1, т. 5 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2 и чл.18, ал.1 от НК.

Двамата са били задържани на 22.01.2018 г. в Перник и заведени от полицейските органи в Дупница за извършване на действията по разследването относно тяхното участие в престъплението.

Съдът е приел доводите на прокурора в Районна прокуратура – Дупница, че има обосновано предположение, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

На 9.11.2017 г., около 03:20 ч., в Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, при предварителен сговор и в съучастие с Т. Богданов, като извършител и Г. Динев, в качеството му на помагач, К. Микев и Кр.Йорданов направили опит противозаконно да отнемат чужда движима вещ – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и отнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Опитът останал недовършен, поради независещи от дейците причини, а именно появата на полицейски служители от гр.Сапарева баня при РУ Дупница.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов