Задържаните за обира на банкомат в Сапарева баня остават в ареста - blagoevgrad.utre.bg

Задържаните за обира на банкомат в Сапарева баня остават в ареста

24 януари 2018, 19:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 3 до 15 години

Днес, 24.01.2018 г., състав на Районен съд – Дупница е уважил искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо К. Микев и Кр.Йорданов, обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 195, ал. 2 във вр. с ал. 1, т. 3, пр. 1, т. 4, пр. 1, т. 5 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2 и чл.18, ал.1 от НК.

Двамата са били задържани на 22.01.2018 г. в Перник и заведени от полицейските органи в Дупница за извършване на действията по разследването относно тяхното участие в престъплението.

Съдът е приел доводите на прокурора в Районна прокуратура – Дупница, че има обосновано предположение, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

На 9.11.2017 г., около 03:20 ч., в Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“, при предварителен сговор и в съучастие с Т. Богданов, като извършител и Г. Динев, в качеството му на помагач, К. Микев и Кр.Йорданов направили опит противозаконно да отнемат чужда движима вещ – касети, съдържащи парични средства в размер на 34 800лева, и отнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Опитът останал недовършен, поради независещи от дейците причини, а именно появата на полицейски служители от гр.Сапарева баня при РУ Дупница.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ – устройство и използване на леки автомобили марки „БМВ Х5“ и „Фолксваген Кадди“.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета