Избрани Новини

БДЗБР установи нерегламентирано изземване на наноси от река Сушица

Новините

24-01-2018, 20:24

Снимка:

БДЗБР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

БДЗБР и РИОСВ - Благоевград извършиха проверка в Рибник

Ще се предприемат необходимите действия за наказателна отговорност на нарушителите

При съвместна проверка с РПУ – Гоце Делчев на река Сушица, в участък на 200 м преди вливането ѝ в река Места, в землището на Гоце Делчев, експерти на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“  установиха нерегламентирано изземване на наносни отложения от речното легло на реката. Проверката е извършена незабавно след подаден сигнал на „зеления“ телефон на БДЗБР.
В момента на пристигане на екипа на БДЗБР земекопната и транспортната техника – багер и автосамосвал, използвана за изземването и извозването на наносни отложения, заедно с водачите, които я управляват, е задържана от служителите на РПУ. С тяхно съдействие е установена собствеността на й и самоличността на водачите. Техниката е регистрирана на „Екодин“ ЕООД и ЕТ „Костадин Чакалов-Техмикс“.
При пристигане на екипа автосамосвалът е бил натоварен с иззетия от речното легло наносен материал. В хода на проверката материалът е върнат обратно на мястото, от което е добит, а земекопната и транспортната техника са изведени от границите на водния обект.
БДЗБР ще предприеме необходимите действия за ангажиране на наказателна отговорност на нарушителите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов