Избрани Новини

Творческа вечер на Александър Покидченко ще се проведе в Благоевград

Ще звучат руски песни, романси, арии, стихове

Днес от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград творческа вечер ще поднесе заслужилият артист на Русия Александър Подкиченко.
Събитието се организира от Руския културно-информационен клуб в Благоевград, като се посвещава на 45-тата годишнина на Радио Благоевград.
Ще звучат руски песни, романси, арии, стихове. Със специалното участие на Веселина Тодорова - сопрано.
Александър  Покидченко – музикант, композитор, пианист и артист. Роден е  през1964 г. Завършил е Композиторския факултет на Московската държавна консерватория "П.И.Чайковски". Колегите му го определят като един от най-талантливите музиканти и композитори на своето поколение. Член на Съюза на композиторите на Русия. Владее до съвършенство изкуството на мелодията, оркестрант, ярко владеещ палитрата на джазовите ритми и хармония, майстор на музикалната драматургия. Пише музика в различни стилове и жанрове. През 2005 г. за песента "Аз и морето" по стихове на Петя Дубарева той е удостоен със званието Лауреат на международния конкурс във Варна, в раздела за песен.
Автор и изпълнител на литературно-музикални моноспектакли по творчеството на А. Пушкин, А. Чехов, Н. Гумильов, С. Франк, Р. Шуман, А.Скрябин, на индийска класическа поезия.
Участник в музикални фестивали в Русия, Украина, България, Австрия, Германия, Франция, Португалия, САЩ.
Бил е автор и водещ на телевизионната програма "С любов към музиката" по РТР. Един от постоянните участници в телевизионното предаване "Романкита Романса".
Художествен ръководител на Ансамбъл "Творческо сдружение на музикантите".
Участник в културната програма на Олимпийските игри в Пекин - 2008г., Ванкувър - 2010г., Лондон - 2012, Сочи - 2014г.
За големи заслуги в развитието на музикалното изкуство, през 2007 г. получава званието "Заслужен артист на Русия".
Входът за концерта е свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)