Избрани Новини

Италианец пак излъга дупнишките шивачки за заплати

147 шивачки и работници имат да взимат общо 97 хил. лв.

На 25 януари т. г. изтече срокът италианската фирма за обувки A.M.sows в Дупница да изплати заплатите за ноември и за декември на работещите 147 шивачки и работници в дружеството, обявиха от инспекцията по труда в Кюстендил. Всяка от шивачките има да взима по около 1200 лева, общо 97 хил., казаха инспектори. Екип на дирекцията прави проверка на място от десетина дни. Засега няма наложени санкции, а и самият работодател го няма - търсят го последно на негов софийски адрес, казаха информирани, пише kmeta.bg.

Шивачките са в пълно неведение. Никой нито ги търси, нито им превежда някакви суми на банковите сметки, казаха потърпевши. Но са категорични, че ще водят битката и ще отстояват искането си докрай. 
В понеделник, 29 януари 2018 година, от 13:30 часа, в сградата на КНСБ в Дупница ще се организира изнесена приемна за шивачките с неплатени заплати от А. М. Шуус ЕООД.  На срещата ще присъстват юристи от КНСБ, представители на омбудсмана Мая Манолова, на НОИ и Главна инспекция по труда. В приемната всеки, който има неплатени възнаграждения, ще може да се консултира за нарушените си трудови и осигурителни права. Както и как да се регистрират на бюрото по труда, а за тези на които предстои пенсиониране - как да си осигурят необходимата документация за стаж и заработките им, казаха експерти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов