Деца в риск ще получават безплатен топъл обяд в Гоце Делчев - blagoevgrad.utre.bg

Деца в риск ще получават безплатен топъл обяд в Гоце Делчев

29 януари 2018, 15:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

Започва от началото на месец февруари в училищата в общината

Деца в риск ще получават безплатен топъл обяд от началото на месец февруари в училищата в община Гоце Делчев. За целта учебните заведения ще правят ежемесечно проучване и предложения до Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица - Гоце Делчев.
Новата програма за превенция на деца с риск от отпадане от образователната система ще стартира от началото на втория учебен срок и включва безплатен обяд за децата, както и допълнителна подкрепа. Условието за участие на децата в програмата е те да посещават редовно училище и да имат добро поведение.
Тази идея беше одобрена и внедрена през миналата учебна година по проекта на Община Гоце Делчев „Социална и образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и социално уязвими групи в община Гоце Делчев”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Проектът приключи успешно и отчитайки дейността като една добра практика,  беше включена в общинската превантивна програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2018-та година. Мярката ще подпомогне и работата на училищата и институциите по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
До момента училища, които се включиха в програмата, са Първо основно училище, Второ основно училище, Трето основно училище и основните училища в селата Борово и Баничан.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета