Избрани Новини

Благоевград очаква “Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018

Идват Милчо Левиев, Ийлдъз Ибрахимова, Влатко Стефановски, Васко Кръпката, блус дивата Кели Рукър

Четвъртото издание на „Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018 обещава да бъде запомнящо се и носи  богатството на блус и джаз музиката. На 30 и 31 март  в зала „Яворов“ в Благоевград на една сцена ще излязат Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, блус дивата Кели Ръкър, Васко Кръпката, София Блус бенд, Биг Бенд на Българското национално радио, Биг Бенд - Благоевград, Лъчезар Кацарски. Хедлайнер на тазгодишното издание е Влатко Стефановски. Едва ли има почитател на двата стила музика, който ще остане безразличен към палитрата от изпълнители и музиканти, които са подготвили непреходни хитове, както и нови компилации.
Българският джаз музикант, композитор, аранжор и пианист Милчо Левиев е удостоен с едни от най-големите отличия за заслуги в музикалното изкуство. Той е автор на симфонии и камерна музика. Създава композиции за симфоничен оркестър, камерна музика, клавирна музика, музика за филми, някои от които ще прозвучат в Благоевград.
Един от най-популярните женски гласове на джаз музиката Йълдъз Ибрахимова ще представи една уникална палитра от песни.
Влатко Стефановски ще поднесе един уникален проект с музикантите от Биг Бенд на Българското национално радио, който се нарича „Sound Bridges”/ Мостове от звук/.
Васил Георгиев, познат като Васко Кръпката, е подготвил много новости за своите почитатели.
Младaтa надеждa на блус и джаз музиката Лъчезар Кацарски неведнъж е доказвал своите богати гласови данни, но този път ще излезе на сцената с индивидуален бенд.
Биг Бенд - Благоевград ще изненада благоевградската публика със съвместен проект с Йълдъз Ибрахимова.
Не на последно място е блус-дивата от Калифорния Кели Рукър. Тя притежава неповторим саунд на своята “Lee Oscar” хармоника и много силен и завладяващ дрезгав “блуси” глас. С повече от 25 години професионална кариера зад гърба си тя е делила световните блус-сцени със  знаменитости като Дизи Гилеспи, Алберт Колинс, Джеймс Котон, ZZ Top, B.B. King.

Специално за жители и гости на Благоевград, звездите на блус и джаз музиката обещават „Blagoevgrad Blues & Jazz”2018 да остане незабравим спомен за тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)