Съдят разложанин за набеждаване на полицаи - blagoevgrad.utre.bg

Съдят разложанин за набеждаване на полицаи

31 януари 2018, 08:29 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Набедил ги, че използвали сила, заплашване и злоупотреба с власт

Районна прокуратура – Разлог е внесла в съда обвинителен акт срещу П. Хаджиев (на 57 години) за набеждаване на полицейски служители – престъпление по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Хаджиев живеел заедно с брат си в къща в Разлог, където отглеждали кучета.

На 8.12.2016 г., във връзка с депозиран сигнал в община Разлог за това, че техните животни често излизали свободно на улицата и нападали минувачи, било планирано тяхното изземване, съгласно съответната наредба.

За тази цел били определени трима служители от отдел „Екология“ към общината, придружени за оказване на съдействие от двама полицейски служители в РУ на МВР в града и ветеринарен техник.

Шестимата отишли до дома на Хаджиеви и тъй като не установили наличието на звънец, през незаключената врата влезли в двора. Единият от полицаите започнал да вика стопанина по име, с уточнение от кого е търсен.

В този момент от къщата изтичали две кучета, които лаели агресивно. Служителят на реда взел подпряна наблизо дървена тояга и започнал да я размахва срещу кучетата, а ветеринарят изстрелял по тях стрелички с упойващо вещество.

Същевременно от къщата излязъл обвиняемия Хаджиев. Афектиран от случващото той се опитал да удари ветеринарния техник, но бил спрян от полицейските служители.

Упоените животни били качени в специализиран автомобил и откарани в приют за кучета в Банско. След извършено обезпаразитяване, ваксинация и кастрацияq същите били върнати на Хаджиеви.

Междувременно обвиняемият депозирал в Районна прокуратура – Разлог писмено съобщение, в което заявил, че „двама униформени полицейски служители влезли въоръжени без разрешение, като използвали сила, заплашване и злоупотреба с власт, в дома му“. Освен това той писмено декларирал, че въпросните служители на реда „се качили на втория етаж, където простреляли домашните му любимци – две малки кученца на възраст 6 месеца, а освен това отнели брадва“.

По случая е била извършена проверка, като впоследствие е било отказано образуване на наказателно производство, тъй като по категоричен начин е било установено, че изложеното в сигнала на обвиняемия не отговаряло на обективната истина.

         Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия П. Хаджиев, който пред надлежен орган на властта набедил служителите на РУ на МВР - гр. Разлог в няколко престъпления.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета