Наградиха двама младши автоконтрольори от Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Наградиха двама младши автоконтрольори от Кюстендил

31 януари 2018, 11:50 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  МВР

 • Снимка:
  МВР

 • Снимка:
  МВР

 • Снимка:
  МВР

 • Снимка:
  МВР

Отличията са от фондация "Годишни награди за пътна безопасност“

Фондация  „Годишни награди за пътна безопасност“ организира седмото си издание и  събра на тържествена церемония номинираните в шестте категории. Сред тях са и четирима служители на три областни дирекции на МВР.
За проявен висок професионализъм при изпълнение на ежедневните си задачи в категорията „Специална награда на служител от пътна полиция с личен принос“ журито номинира двама младши автоконтрольори от ОДМВР-Кюстендил, техен колега от РУ-Костинброд и полицейски инспектор в ОДМВР-Пловдив. Наградите им връчи заместник-министър Красимир Ципов, който сърдечно им благодари и им пожела бъдещи професионални успехи. На церемонията присъстваха началниците на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП  и СДВР комисар Бойко Рановски и комисар Тенчо Тенев, както и техни колеги, директорът на ОДМВР-Кюстендил, представители на ръководствата на областните дирекции на Пловдив и София.
Благодарение на бързата и професионална реакция младшите автоконтрольори Красимира Балтова и Венцислав Стоилов от ОДМВР – Кюстендил пресякоха тежко престъпление и предотвратиха разрастването на пожар в големи размери. Докато патрулирали в нощните часове през лятото на миналата година, те засекли моторист, който управлявал без обозначителни знаци. При последвалото проследяване забелязали, че мъжът в движение хвърля течност в близост до новосрояща бензиностанци, появяват се и първите пламъци. Двамата младши автоконтрольори реагирали светкавично и докато подават сигнал за инцидента, започнали да гасят огъня с помощта на пожарогасител.

Техният колега - младши автоконтрольор Иван Тодоров от РУ – Костинброд към ОДМВР – София, успява да спаси тежко ранен шофьор, попаднал в опасен пътен инцидент.

Полицейски инспектор Ботьо Гиргинов от ОДМВР – Пловдив е отличен за проявен висок морал, устойчивост в прилагането на Закона за движението по пътищата и постигнати високи резултати в превенцията с деца и възрастни участници в движението по пътищатаКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета