Избрани Новини

Асен Ерделски бе признат за Цар на виното в Дъбрава

По време на празника бе отслужена литургия за здраве

Асен Ерделски бе признат за „Цар на виното 2018”. Призът бе връчен по време на традиционния празник в благоевградското село Дъбрава. Най-добрият винопроизводител в района бе определен от компетентно жури  след обстойно, качествено  и професионално изследване на подадените бели и червени вина. Второ място зае Калоян Ерделски, а на трето място се класира Тодор Стефанов.

По време на празника бе отслужена и литургия за здраве. По стара традиция зарязването на лозята събра край село Дъбрава десетки винари от региона. Заместник-кметът на Благоевград инж.Емилия Тунева поздрави организаторите и участниците от името на кмета д-р Атанас Камбитов. От негово име бе връчен и поздравителен адрес към кмета на село Дъбрава и винарите от региона. На празника присъстваха още жители и гости на селото. Момичета и момчета в народни носии посрещнаха и самия Трифон Зарезан, който пожела на всички много здраве и пълни бъчви.  По време на традиционния празник в село Дъбрава бе извършено и символично  зарязване на лозята. Винари бяха отличени още в няколко категории за качествено и пивко вино. След награждаването на винопроизводителите  последва и музикално-танцова програма, поднесена от талантливите деца на фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче“ към Центърd за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, самодеен ансамбъл от село Ключ и др.

Водещ на програмата бе благоевградския артист Петър Кьосев, а в ролята на св. Трифон се превъплъти Бранимир Митов, директор на ДТ "Професор Енчо Халачев“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов