Избрани Новини

140-години Кресненско-Разложко въстание честват в Националната библиотека

Изложбата се провежда под патронажа на президента Румен Радев

Днес в централното фоайе на Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий" в София ще бъде открита единствената по рода си документална и фотоизложба, посветена на 140-годишнината от Кресненско-Разложкото въстание. Изложбата е съвместна инициатива на община Кресна и Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий" и се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

С приветствие към гостите ще се обърне вицепрезидентът Илияна Йотова, а кратки слова ще произнесат Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, директорът на Националната библиотека доц. д-р Красимира Александрова и кметът на община Кресна Николай Георгиев.

Хората от цяла България ще могат да видят уникалните експонати от 5-ти до 14-ти февруари в централното фоайе на Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий".

Напомняме, че през 2018 г. община Кресна ще посвети по-голямата част от своя културен календар на достойното отразяване в регионален и национален мащаб на 140-годишнината от въстанието и 40-годишнината от обявяването на село Гара Пирин за град Кресна, а тази изложба е сред водещите събития за годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)