Избрани Новини

7 катастрофи с 11 пострадали през уикенда в Пиринско

Сред тях и двама пешеходци

През изминалите почивни дни на територията на ОДМВР Благоевград са станали следните пътнотранспортни произшествия:

- Около 23:45 часа на 2.02.2018 г. на пътя от с. Плоски в посока ПП1 Е-79 лек автомобил „Фолксваген Голф“ , управляван от М.С. (19 г.) от гр. Сандански, на десен завой навлиза в съседната пътна лента, след което излиза от пътното платно и се преобръща в крайпътно дере. В резултат на инцидента е пострадала возещата се отпред пътничка, която е с порезна рана в областта на главата. Тя е настанена в болница „Свети Врач“ - Сандански, без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

- На 2.02.2018 г. около 19:40 часа в Благоевград на кръстовището образувано от ул. „Димитър Димов“ и бул. „Св.Св. Кирил и Методий“, при облачно време, валеж и мокър асфалтов път, на сигнализирана пешеходна пътека лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от Н.Б. (20 г.) от Благоевград, при извършване на завой надясно, не пропуска пресичащ 64-годишен пешеходец и го блъска. Пострадалият е транспортиран от водача Н.Б. до ЦСМП - Благоевград, където му е установено натъртване на рамото и е освободен за домашно лечение.

- Около 20:50 часа на същата дата, на ул. „Глазне“ в Банско, в дъждовно време, на мокър асфалтов път руският гражданин А.К. (49 г.),  управлявайки лек автомобил “Дачия Сандеро“ блъска пресичащ пътното платно 27-годишен турски гражданин, който е транспортиран в МБАЛ -  Разлог, където е установено, че има фрактура на ляво коляно и е освободен за домашно лечение. Пробата за алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна, а на пострадалият е 2,11 промила.

- Около 20:00 часа на 02.02.2018 г., при ясно време и мокър път И.П. (28 г.) от Симитли, управлявайки лек автомобил „Фиат Пунто|“, на кръстовището между ул. „Христо Смирненски и ул. „Васил Левски“ в  Симитли при извършване на ляв завой не пропуска пресичаща 89-годишна пешеходка и я блъска, след което я транспортира до ФСМП -  Симитли. Пострадалата е отказала да бъде хоспитализирана и е освободена без опасност за живота с охлузни рани на дясната ръка. Пробите за алкохол на двете участнички в ПТП са отрицателни.

- На 4.02.2018 г. около 16:30 часа, при влажен асфалтов път и ясно време, правоспособната водачка М.К. (19 г.) от Разлог, управлявайки лек автомобил „Рено Меган“ по пътя Банско – м.Предел, изпреварва движещ се пред нея лек автомобил „Ягуар“ блъска се в насрещно движещ се товарен автомобил МАН, отскача и се удря в движещия се вече зад нея „Ягуар“. Вследствие на ПТП са ранени водачката на реното и нейния спътник, които са с фрактури на крайниците, без опасност за живота, както и пътващата в другия лек автомобил, която е с контузия на мозъка, с опасност за живота. Водачите са с отрицателни проби за алкохол.

- Около 17:55 часа на 04.02.2018 г. на мокър асфалтов път на ПП1 Е-79 близо до с. Струмяни Т.Р. (20 г.) от с.Скрът, общ. Петрич, управлявайки лек автомобил „Опел Астра“, предприема изпреварване, без да се е убедил, че има насрещно движение и при прибиране в собствената лента губи управление над автомобила, излиза отдясно извън пътното платно платно и се блъска в скат. Леко ранени са двамата возещи се в автомобила, оплакващи се от болки в главата. Същите са прегледани в МБАЛ - Сандански и са освободени за домашно лечение без опасност за живота.

- На същата дата около 17:50 часа на ПП1 Е-79 срещу бензиностанция „ЕКО“ - КреснаА.Х. (57 г.) от Благоевград, управлявайки лек автомобил „Хонда ФРВ“, губи управление над автомобила, навлиза в насрещната пътна лента, излиза вляво от пътя и се блъска в дърво. Ранени са водачът на автомобила – със счупен прешлен на гръбначния стълб и натъртвания в областта на гърдите и возещата се до него жена – със счупени две ребра  и глезен. Настанени са в ортопедично отделение на МБАЛ - Благоевград без опасност за живота.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)