Избрани Новини

Децата с най-искрени писма до Дядо Коледа получиха подаръци

Заместник-кметът Христина Шопова им връчи наградите

Заместник-кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности  Христина Шопова награди децата, написали  и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа. В традиционната инициатива  тя се превъплъти в добрия посланик и от името на кмета д-р Атанас Камбитов връчи подаръците и поздрави децата.

„За поредна година комисията беше затруднена и нас ни е много приятно, когато имаме възможността да наградим най-смислените, атрактивни и обмислени писма. Това, около което се обединихме всички, докато четяхме писмата е, че много често децата се молят за обикновени неща - да са здрави близките им, да са добри хората по света, болните да оздравеят. Това означава, че родителите сте постигнали основната задача - да ги възпитавате правилно и наистина да създавате личности, които във времето ще мислят едни за други“, каза заместник-кметът Христина Шопова. Тя пожела успешна година на децата и техните родители.

Малката Андреа получи желаните кънки „Амбър“.  Мариета и Христо  пък получиха описаните в писмото си лента за художествена гимнастика и футболен екип на „Пирин“. При Ивайла изненадата беше таблет, Александра бе зарадвана с исканата от нея детска кухня „Мини Маус“, а 3-годишният Александър получи колело, с което ще се учи да кара из парковете в Благоевград.  Христо, който също бе написал сам своето писмо,  получи голямо плюшено мече, а Яна получи къща „Shopkings”.  Малкият Камен си бе пожелал Дядо Коледа да му донесе лего конструктор. За своето трогателно писмо Симона Василева получи мечтания от нея бял лаптоп. „…Аз също обичам Коледа, защото на нея се случват чудеса. И когато излизам навън, всичко е толкова празнично и красиво. Тази година нашият град е много хубаво украсен, особено елхата и тя цялата блести. Централният площад е изпълнен с красота и настроение.

Скъпи Дядо Коледа, искам да ти разкажа защо Бъдни вечер и Рождество Христово са най-радостните дни в годината, запечатани в детската ми душа. На Коледа къщата светва, сякаш всичко в нея беше ново. Мама по цял ден приготвя трапезата за Бъдни вечер. На софрата имаме само постни ястия -  варено жито, боб, сарми от зелев лист, ошав, мед и орехи. Много съм впечатлена от бабината празнична пита. Дядо слага здраво дърво в огнището, след което взима празничната пита, отчупва хапка за Божията Майка, за животните и раздава парче от нея на всички. Празникът сякаш се е настанил у мен. Весело ми е, изпълнена съм с обич към всичко. Нали затова е този празник? За да ни накара да правим повече добри неща за тези, които нямат свой дом и семейство. Знам, че всяко дете има своя мечта, която иска да сбъдне. Знаеш ли какво искам? Искам аз и моето семейство винаги да бъдем заедно, особено на този празник. Пожелавам на всички хора най-напред да са живи и здрави! Никога да не се отказват от мечтите си, а любовта винаги да е с тях.

Скъпи Дядо Коледа, моля те, подари сърце на всички хора, които нямат и да започнат да вършат добри дела…“, гласи част от дългото три страници писмо на Симона.

На финала на срещата децата бяха категорични, че много обичат Благоевград.

Инициативата е на кмета д-р Атанас Камбитов и неговият екип. Тя има за цел да насърчи въображението на малките жители на Благоевград, да ги насърчи да вярват в чудеса и че ако положиш усилие да напишеш дори едно писмо, съкровените желания могат да се сбъднат. С всяка година писмата, които се пускат в кутията на Дядо Коледа, стават все по- многобройни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов