Избрани Новини

Банско и Пьонг Чанг си приличат

В двата курорта може да се развива туризъм не само през зимата, а и през лятото

Столицата на зимните олимпийски игри Пьонг Чанг много прилича на българския ски курорт №1 Банско, разкри пред БНТ Н.Пр. Шин Бунам, посланикът на Южна Корея в България.

"Както и в Банско, така и в Пьонг Чанг може да се развива туризъм не само през зимата, а и през лятото". Курортът под връх. Тодорка е любимия за ски в България на Н.Пр. Шин Бунам. „Преди седмица в Банско организирахме фестивал на корейската кухня и пак карах ски там", допълни той.

Посланикът разкри също така, че разходите по провеждането на предстоящите ХХIII зимни олимпийски игри в Корея възлизат на 12,5 млрд. долара. От тях 10 млрд. долара са похарчени за инфраструктурни проекти, сред които и високоскоростната железопътна линия от летището Сеул до Гангнъм. Преди този път се е изминавал за 3 часа, а сега това става за 1, като влакът се движи с 300 км/ч.

Н.пр. Шин Бунам е категоричен, че ако спортната инфраструктура на Витоша бъде модернизирана, както и тази на Боровец, и пътищата между тях, София може успешно да кандидатства за зимни олимпийски игри.

Копирано от standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов