Избрани Новини

Тръгва осмото издание на конкурса "Звезди в Радиото"

Конкурсът ще се проведе на 31 март - 1 април в Радио Благоевград

Започна записването за осмото издание на конкурса „Звезди в Радиото – 2018”. Конкурсът ще се проведе на 31 март - 1 април 2018 г. в Радио Благоевград.
Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика .
Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието Благоевград.
В конкурса,  който ще се проведе на 31 март и 1 април 2018 г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, могат да участват само индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас включително.
Всеки кандидат представя 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 8 минути. За областите класическа и популярна музика е препоръчително едното произведение да е от български автор. Всеки участник сам осигурява своя съпровод /корепетитор или сингбек/.
Жури ще оценява участниците по следните критерии:
1. Интониране и ритмичност.
2. Степен на трудност.
3. Артистичност и въздействие.
Всички участници получават грамота за участие.
Класираните изпълнители в трите раздела получават диплом и предметни награди.
Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград и професионален звукозапис.
Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта на Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград.
Участието на всеки изпълнител се заявява чрез специален формуляр (заявка за участие), който може да бъде изтеглен от електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий”- www.nhg-blg.com и върнат в срок до 15. 03. 2018 г. на електронната поща на гимназията - nhgym@mail.bg, или на пощенски адрес - 2700 Благоевград, ул.”Цанко Церковски” №2.
Такса за участие в конкурса не се заплаща. Разходите за пътуване и престой са за сметка на участниците.
На електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ (бивша Солунска) допълнително ще бъде обявена програмата на конкурса, както и график за участие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)