Ученици честваха 170 години от рождението на Ботев - blagoevgrad.utre.bg

Ученици честваха 170 години от рождението на Ботев

07 февруари 2018, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Празничен концерт-спектакъл "Писмо до бъдещето“ представха в Благоевград

XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград отбеляза 170 години от рождението на своя патрон с празничен концерт-спектакъл „Писмо до бъдещето“. Официални гости на събитието, което се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“, бяха заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, заместник-кметът на Благоевград Иво Николов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, началникът на РУО Ивайло Златанов, началник-отдел „Образование“ Симона Митова и други.
Приветствие към присъстващите гости, родители, учители, ученици отправи директорът на учебното заведение Марияна Митова. „Благодаря на кмета д-р Атанас Камбитов, на ръководството на Община Благоевград, на председателя на Общински съвет Радослав Тасков за подкрепата! В тяхно лице сме виждали винаги съмишленици, съидейници, подкрепа , приятелство и заедно с тях в едно такова време на бездуховност, ние продължаваме да пишем историята на българското образование и на българската култура“, каза в част от приветствието си директор Митова и категорично заяви, че XI ОУ „Христо Ботев“ ще продължи да бъде устойчиво, да се развива, да бъде храм на мисълта и духа, да задоволява потребностите на учениците, спазвайки всички закони на едно общество, на съвременно образование.
С рецитал на едни от най-знаковите стихотворения, драматургия на произведения на Христо Ботев, песни и танци, учениците отдадоха своята почит към делото и живота на един от най- видните пазители и ценители на България. По време на концерт- спектакъла бяха наградени учениците в конкурса за стихотворение и рисунка „Живеем в земята на Ботев“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета