"Българско военно чудо“ ще посети Разлог - blagoevgrad.utre.bg
Alternative Media Group

"Българско военно чудо“ ще посети Разлог

10 февруари 2018, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Сдружение "Българска история“

    Събитието е на 22 февруари

  • Снимка:
    Сдружение "Българска история“

Проектът продължава своята историческа обиколка из страната

Най-успешният образователен проект на Сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ – „Българско военно чудо“, продължава своята историческа обиколка из страната и през февруари, благодарение на огромния интерес от страна на учители и ученици. Иновативните уроци по българска история предстои да се изнесат в различни градове у нас между 13 и 28 февруари.
„Българско военно чудо“ ще започне своята образователна обиколка в Клисура на 13 февруари, след това ще продължи в Пловдив и Разлог на 17 и 22 февруари, и ще завърши пътуването си с урок пред ученици и учители в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“ (НГДЕК) в София на 26 и 28 февруари.
От старта на образователния проект „Българско военно чудо“ през ноември 2017 година той бе представен в десетки училища и читалища в страната, провокирайки любопитството на хиляди ученици към българската история, и достигна до рекордните над 1 милион гледания в социалните мрежи. Голям успех пожъна и открият урок по родолюбие в Козлодуй през януари тази година, където от „Българска история“ представиха филми от поредицата пред над 300 деца.
 „Българско военно чудо“ е съвместен проект на сдружение „Българска история“ и на ЗАД „Армеец“, който пресъздава най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да напoмни за огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен, като едновременно с това направи тези исторически епизоди интересни и полезни както за учениците, така и за широката публика.
Поради неспиращия интерес организаторите на проекта предвиждат продължение на образователната инициатива и през 2018 година.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета