Избрани Новини

Вълшебният Мелник събра гости от цяла България

"Приюти“ под своите пясъчни пирамиди фестивалът "Златен грозд

Уникалната атмосфера на най-малкият град в България – Мелник, за седма година „приюти“ под своите пясъчни пирамиди фестивалът „Златен грозд“.
Гости от цяла България се докоснаха до тайните на винопроизводството и магията на пиринските ритми. Двудневният фестивал „Златен грозд“ и тази година обедини местни и гости в каузата за съхранение на духа и богатството на региона.
След водосвет за здраве, кметът на община Сандански Кирил Котев откри фестивала с пожелание да съхраним българският дух и да не забравяме своите корени. Близо четири часа фолклорни състави от община Сандански и страната, както и невероятно атрактивната кукерска група от село Черниче събра всички гости на площада в Мелник, където го изпълниха с кръшни хора и наздравици.
По традиция бе проведен и конкурс за най-добро домашно вино в категориите „Мелнишка лоза“ и „Букет“. Всички предоставени вина бяха оценявани от комисия енолози, които определиха победителите – Тодор Караиванов за „Мелнишка лоза“ и Валентин Филчев за „Букет“.
В двата фестивални дни всеки посетител на град Мелник също може да гласува за най-доброто вино, което ще бъде обявено утре. И тази година фестивалът имаше и благотворителна кауза в помощ на двегодишната Божидара Самарджиева от село Катунци, община Сандански.
С много настроение, вкусна храна и божествено вино ценители и пазители на българското се насладиха на богатата програма и красотата на един от най-китните градове в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов