В Делчево днес се лее бяло и червено вино - blagoevgrad.utre.bg

В Делчево днес се лее бяло и червено вино

11 февруари 2018, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    В 11 часа е празничната програма

В 10.30 часа е традиционното зарязване на лозята в местността "Баира”

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той се провежда на 10 и 11 февруари 2018 г. /събота и неделя/.
Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия се проведе в събота в село Делчево, когато се извърши и дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии. Най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма днес в селото.
Днес, 11 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов ще се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев, фолклорни състави от селата Баничан, Брезница и Абланица, както и оркестър „Неврокоп“ с ръководител Петър Воденов.
Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета