Хората у нас искат втори кабинков лифт в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Хората у нас искат втори кабинков лифт в Банско

11 февруари 2018, 13:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    "Барометър България“

Eдва 6% са противниците на развитието на ски зоната в курортния град

Хората у нас искат втори кабинков лифт в Банско и одобряват инвестициите в ски зоната, а като обществено значими проблеми открояват ниските доходи, бюрокрацията, здравеопазването. Това сочи проучване на „Барометър България“, изготвено след началото на новия политически сезон и поемането на председателството на Съвета на Европейския съюз.
На участниците в проучването, проведено чрез телефонно интервю сред 986 души над 18 г. между 20 и 24 януари, са зададени следните 3 въпроса:
1) Какво е отношението ви към началото на българското европредседателство?
2) Какво е отношението на българите към Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието над жени и домашното насилие – т.нар. Истанбулска конвенция, която разбуни общественото мнение?
3) Какво е отношението ви към решението на Министерския съвет за изграждане на втори лифт в зимния курорт Банско, което породи много протести „за“ и „против“?
Отговорите на последното питане са повече от показателни за обществените нагласи. „Одобрявам“ са дали 58% от анкетираните. 36% са заявили, че нямат мнение, а само 6% са били негативно настроените.
Анализът на социолозите сочи, че вторият лифт е желан от хората не заради самото съоръжение, а като символ на развитието на туризма и българските региони въобще. „От години в българското общество се наблюдава увеличаващо се недоволство срещу „зелените“ ограничения, които спират икономическото растеж. Българинът очевидно не е съгласен в едни държави от ЕС да се развива инфраструктурата, което генерира доходи и работни места, а у нас да се създават постоянни пречки“, обобщава резултатите агенцията.Коментари (2)

Потребител
Свилена
Банско е снежната ни перла и е редно да се превърне в класен, развит курот, с поне още една кабинка, противниците на тази идея да се заврат в някоя дупка на село и да си тънат в мизерия
12 февруари, 14:15 ч.
Потребител
Зоя
То и не само хората у нас, а и тези които обичат зимните зпортове и посещават имонно Б-ия за да ги практикуват!
12 февруари, 12:29 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета