Избрани Новини

"Палитрени мечти" показват в Благоевград

Откриването на изложбата е от 18.00 часа

Две авторки ще покажат съвместна изложба в Арт салона на Радио Благоевград - Андриана Андреева и Валентина Василева, съобщават от медията. 

Откриването на изложбата "Палитрени мечти" е днес от 18.00 часа.

Валентина Василева вече е покзвала свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград - веднъж в самостоятелна изложба и веднъж съвместно с Венци Терзийски. Участвала е в общи изложби на гилдията на художниците в Градската художествена галерия в Благоевград. Тя е родена във Варна, но живее близо до Рила, където я теглят родовите й корени. Завършила е операторско  майсторство и режисура за кино и телевизия в Югозападния университет, изявява се като фотограф и блогър, увлича се от архелогия и катерене.

Андриана Андреева е по-непозната като художник. С изобразително изкуство тя се занимава като хоби вече близо 12 години. Обича да смесва техники, теми и сюжети. Рисува с масло, акварел, темпера, въглен, а също и с молив и кафе. Любимата й тема са женските образи, но не толкова като лица, по-скоро като емоциии. Родена е в Лом, но е тясно свързана с Благоевград, където е завършила висшето си образование. Сега живее между село Стоб и Кеймбридж - Англия. Преди пет години е правила своя изложба в Кеймбридж. За Благоевград изложбата в Арт салона на Радио Благоевград ще й бъде първа среща с публиката. 

Изложбата "Палитрени мечти" ще бъде експонирана в Арт салона на Радио Благоевград от 12 февруари до 6 март 2018г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)