Избрани Новини

Добра работа отчете Районната прокуратура в Разлог

През 2017 г. са регистрирани по-малко престъпления срещу транспорта

Много добра работа на Районна прокуратура Разлог за 2017-та година сочи отчетът на съдебното звено, информира БНР. Районният прокурор Ружена Кондева Елчинова съобщи, че процентът на внесените дела спрямо общо решените дела се е повишил в сравнение с предходните две години, повече са и внесените в съда дела. Районна прокуратура Разлог отчита по-малко оправдателни присъди в сравнение с минали години, намалява и броят на прекратените наказателни производства. През 2017-та година са регистрирани по-малко престъпления срещу транспорта, информира още районният прокурор на Разлог. Шофьорите стават малко по-дисциплинирани, що се отнася до употребата на алкохол и наркотични вещества по време на път. По-малък е броят на водачите на МПС, които шофират под влияние на алкохол, наркотици, или карат нерегистрирани МПС. Прокуратурата в Разлог отчита повече внесени дела за престъпления срещу собствеността, което се дължи на по-добрата разкриваемост от страна на полицията, повече престъпления като кражби и присвоявания се разкриват и внасят в съда.  

И този зимен сезон съществува порочната практика за гастролиращи престъпни групи, които извършват кражби на вещи, автомобили на територията на Банско и туристическата зона край Разлог. 
За този зимен сезон има регистрирани кражби на няколко луксозни автомобили, показателно е, и че има регистрирано увеличение на броя на домовите кражби в Банско, съобщават от Районна прокуратура -  Разлог. Ако досега жертви на крадците бяха туристи или гости в хотели, тази година крадците влизат и в домовете на частни лица в Банско. На този етап няма събрани данни за извършителите, предполага се, че са т.н. „гастрольори“, които обичайно преминават през зимните курорти и морето през лятото. Районна прокуратура - Разлог и органите на МВР работят активно и в непрекъснат процес за разкриване и установяване на крадците.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов