Драматичен театър Търговище гостува в Дупница - blagoevgrad.utre.bg

Драматичен театър Търговище гостува в Дупница

14 февруари 2018, 11:44 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДТ Търговище

    Ще се играе от 19:00 часа

Представя постановката "Ана от другата страна"

Драматичен театър Търговище гостува на Драматичен театър „Невена Коканова“, Дупница с постановката "Ана от другата страна".

„Ана от другата страна“ е авторски текст, базиран на три произведения – „Железният светилник“ на Д. Талев и драмите „Вампир“ на А. Страшимиров и „Албена“ на Й. Йовков. Целта на този спектакъл е да ангажира младите, с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература.

След инцидент в нощен клуб, главната героиня Ана попада от другата страна, където среща три жени, принудени да преживяват отново и отново вината си. Вината на Султана спрямо Катерина; на Малама към Вела; на Албена към Куцар. Ана става неволен свидетел и участник в тези отношения, сблъсквайки се с три коренно различни мирогледа към света.

Всяка една от тези жени е извършила грях и всяка търси прошка за този грях. Ана от 21 век, успява да им прости, съпреживявайки техните колебания, твърдост, разкаяния. Ана се връща в своето време различна. Успява да си отговори на въпроса “Коя съм аз и сега накъде?”.

"Ана от другата страна" ще се играе на 14.02.2018 г. от 19:00 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета