Избрани Новини

Родопската теснолинейка ще пътува празнично на Трети март

На събитието ще бъдат отбелязани 3 юбилея

Днес за трета поредна година Гражданско сдружение „За теснолинейката“ организира празнично пътуване по маршрут Септември - Якоруда по случай националния празник. На събитието ще бъдат отбелязани 3 юбилея: 140 години от Освобождението на България, 130 години Български държавни железници и 75 години жп линия до Банско.
Пътуването ще започне от гара Септември в 8:31 и ще бъде съпроводено с тържествена програма. Теснопътният влак ще пристигне в гара Якоруда в 11:46, откъдето ще поеме празнично шествие към центъра на родопското градче. Между 12 и 13 часа гостите ще имат възможност да се хванат на хоро на якорудския площад. В 13 часа ще започне официалната церемония в местното читалище, след която ще бъде поднесен музикален поздрав от местни и гости. Между 14:30 и 15:30 гостите ще имат свободно време за разходка, кафе или обяд. В 15:50 влак „Родопи“ ще отпътува обратно от гара Якоруда.
С цел удобство и безопасност на пътуващите гости, от БДЖ-Пътнически превози ще бъдат отпуснати запазени места за влак „Родопи“ от някои гари. Предварителната продажба на билети започва днес от всички гари в страната.

 

     



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов