Избрани Новини

БЧК Благоевград отчете своята дейност

5 350 членове в 162 дружества правят живота на хората по-добър и щастлив

Областната организация на БЧК - Благоевград отчете своята дейност за изминалата 2017-та година. Събранието уважиха управителят на област Благоевград Бисер Михайлов, евродепутатът Андрей Новаков и председателят на БЧК акад.Христо Григоров.

В отчета д-р Димитър Божиков, председател на областната червенокръстка организация, припомни някои от основните дейности, свършени през годината. Дейността на областната организация е толкова мащабна и всеобхватна, че е трудно да се предаде дори в годишен отчет. Много са социално слабите, самотните, бедните, на които БЧК е помогнало. Много са и посоките, в които се разпростира дейността й - грижи за самотни хора, водно и планинско спасяване, хранителна банка, кръводаряване долекарска помощ, младежки аварийни екипи и какво ли още не.

5 350 са членовете на областната организация, организирани в 162 дружества. 48 от тях са в градовете, 114 - в селата. Достигнато е и вече има клубове на БЧК в отдалечени села като Дебрен и Рибново.

Председателят на БЧК акад.Христо Григоров емоционално и сърдечно поздрави присъстващите представители на дружествата от областта и заяви, че в България няма друга такава организация като БЧК, която да е навсякъде - в училища, болници, села - там, където безкористно трябва да се помага. Че БЧК го е имало и винаги ще го има. Там, където държавата я няма и държавните институции не помагат, БЧК винаги първа откликва. И така ще бъде винаги, добави той.

От своя страна управителят на Област Благоевград Бисер Михайлов изрази своя респект от огромната работа, която извършват доброволците на БЧК и им благодари за всеотдайността и готовността винаги да откликват на чуждата беда, за труда и времето, с които самоотвержено даряват нуждаещите се от помощ. Благодари и за съдействието на БЧК по време на големия пожар в Кресна, където доброволците на организацията помагаха в eвакуацията на хората, а сетне - с дрехи, покъщнина, храна на застигнатите от бедствието хора.

Най-старата обществена организация в България - Българският червен кръст - продължава своята доброволческа дейност, приобщавайки и млади, и стари към своята кауза да бъдат в полза на всички, които имат нужда от утеха, добра дума и помощ. И продължава да прави живота на хората в нужда по-лесен, по-човечен и изпълнен с вяра. Че светът може да бъде по-добър, докато има такива хора като доброволците на БЧК. И че всеки може да стане част от организацията и на свой ред да помогне на другия. Така щафетата продължава...



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)