Избрани Новини

"Милчо Левиев на 80“ в първата вечер на "Blagoevgrad Blues& Jazz”

Още джаз ще бъде поднесен от Йълдъз Ибрахимова и Биг Бенд Благоевград

С „Милчо Левиев на 80“ започва първата фестивална вечер от „Blagoevgrad Blues & Jazz”2018. Днес от 19.00 часа жители и гости на Благоевград ще могат да станат част от едно изключително музикално приключение, което ще се състои в зала „Орфей“ на парк „Македония“. Българският джаз музикант, композитор, аранжор, пианист ще сподели с публиката една вълнуваща джаз история.  
Милчо Левиев е носител на  множество награди, като сред тях са “Доктор хонорис кауза” на Нов български унивеситет, орден  “Стара планина“, La Medaile d’ l’Academie Internationale des Arts, Париж, Франция, и “Доктор хонорис кауза” на Академията за музикално и танцово изкуство, Пловдив. Милчо Левиев е успешен преподавател, автор на аранжимента на “Blue Rondo a la Turk” (композиция на Дейв Брубек), присъстващ в отличения с награда “Грамми” през 1982 албум на Ал Джароу “Breakin’ Away”. Номинация за награда “Грамми” за най-добър вокален аранжимент на композицията на Чарли Паркър, записана от Манхатън Трансфър за албума “Mecca For Moderns”. Автор на композиции и аранжименти, участвал като изпълнител в Американската джаз филхармония (American Jazz Philharmony), Симфоничния оркестър на Бевърли Хилс (Beverly Hills Symphony), Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на българското радио и други. Музикален ръководител на Биг Бенда на Българското национално радио и телевизия. Композирал е музика за много български игрални, анимационни и документални филми. Биографията на Милчо Левиев е богата и изцяло свързана с любовта му към джаз музиката. Именно тази любов той ще предаде и на публиката на “Blagoevgrad Blues& Jazz”2018.
Във фестивалната вечер, посветена на музикалния космополит, участие ще вземе и благоевградският талант, също обичащ джаз музиката Лъчезар Кацарски. Още джаз и изненади ще бъдат поднесени от Йълдъз Ибрахимова и Биг Бенд Благоевград.
Билети и карти за двете фестивални вечери на „Blagoevgrad Blues& Jazz”2018 - 30 и 31 март,  вече са в продажба на касата на зала „Пейо Яворов“ .



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)