Избрани Новини

Много са медалистите в Девето училище - Благоевград

С най-много отличия е Виктория Кралева

Много отличия от международни, национални, регионални състезания и конкурси спечелиха ученици от благоевградското Девето основно училище „Пейо Крачолов Яворов“ през последните години. Сред гордостта на учебното заведение са  8 от 18 ученици от IV А клас, които  станаха шампиони в научни състезания. С най-много отличия е Виктория Кралева с награди в областта на информационните технологии, математиката, литературата и изобразителното изкуство.  Тя е едно от 100-те успели деца на България на фондация „Димитър Бербатов“ и най-малкото дете с изявени дарби, получило годишна стипендия „5-ти октомври“.
Теодора Георгиева е сребърна и бронзова медалистка на международни и национални конкурси в областта на класическата музика - пиано и балет, а пък Иван Хамбарджийски има златни, сребърни и бронзови отличия на международни и национални фолклорни конкурси за изпълнения на тамбура. Петя Манова три години поред е шампион на България и голмайстор по футбол за момичета. Викторио Дулев печели златни, сребърни и бронзови медали по спортна гимнастика. Гимнастичката Габриела Николова спечели златен медал на коледния гимнастически фестивал. Алекс Панов има сребърен и бронзов медал на Националните детски атлетически игри през 2017 година. Радостина Атанасова спечели първо място на общинския конкурс-рецитал „За да я има България“.   Гордите учители Юлия Даракчиева и Илко Василев ще поемат първи клас от 15 септември 2018 година с надеждата да обучават и възпитават следващите първенци, които да последват примера на медалистите на Девето ОУ „Пейо Крачолов Яворов“.
Образованието и развитието на децата на Благоевград е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов. Община Благоевград работи в посока развитие на образователната система и стимулиране на подрастващите за вземане на участие в извънкласни дейности, състезания и конкурси. Според учителите, това е и главната причина за повишените резултати на възпитаниците на учебното заведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)