Избрани Новини

Стобските пирамиди в "зимна ваканция" до март

Миналата година около 15 хиляди туристи са ги посетили

Природният феномен Стобски пирамиди над кюстендилското с.Стоб е в зимна ваканция до 1 март по заповед на кмета на община Кочериново Иван Минков и последвало разпореждане на НАП, каза кметът на селото Георги Ставрев. Въпреки че са в "отпуск", пирамидите се посещават от десетки туристи, особено през сълнчевите дни и през уикенда. При това - безплатно.  

Пирамидите,чиито уникални скални конуси са високи до 10-12 метра, са в сезонен отпуск, след като персоналът по обслужване на потока от туристи не може да е на разположение заради студеното време - инкасаторите в "караулката" при бариерата, охраната на паркинга за МПС. До съоръженията и паркинга в подножието все още не е прокаран ток и служителите от екипа  не могат да се отопляват. Работи само информационният център, където поставят печати на туристите.

Иначе входната такса от 2 лева за посетител за пирамидите се запазва, инвалидите и пенсионерите плащат по 1 лев. За м.г. около 15 хиляди туристи и природолюбители са посетили Стобските пирамиди, каза кметът Ставрев, цитиран от kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)