Избрани Новини

Втори ден винарните в Мелнишко посрещат гости

Всяка от избите е подготвила разнообразна програма

Задружните винарни в региона на Мелник за втора поредна година ви канят на Дните на отворените врати на 17-18 февруари.
Месец февруари е емблематичен с първия за годината лозарски процес – пролетното зарязване на лозята, и празника на нашия покровител – Св. Трифон Зарезан!
През Дните на отворените врати ще имате възможността да посетите 7 от любимите си винарни в южната част на Долината на Струма, в компактния регион около Сандански, Мелник и Петрич.

Участващи винарни:
Villa Melnik (Вила Мелник),с. Хърсово
Златен Рожен, с. Капатово
Libera Estate, с. Хотово
Orbelia Winery / Винарна Орбелия, с. Коларово
Orbelus, с. Кромидово
Винарска изба Рупел – Rupel Winery, с. Долно Спанчево
Zornitza Family Estate, с. Зорница

Всяка от участващите изби е подготвила разнообразна програма. Ще можете да разгледате винарните, да научите повече за винопроизводството и да се срещнете с хората зад вината – собствениците, технолозите, агрономите, лозарите. Ще можете да участвате в ритуали по благославянето и зарязването на лозята. Някои от избите са подготвили за вас фолклорни програми с фолклорни песни и танци. Други ще наблегнат на кулинарните изненади и комбинациите на вино и храна. Ще има базар на местни фермерски производители и тематична изложба на картини посветени на Трифон Зарезан и Мелник. Очаквайте още дегустации на новите реколти и изобщо – много прекрасно вино от местни и международни сортове!
Не забравяйте да посетите и други забележителности в околността – гр. Мелник, Роженския Манастир, Рупите, Златолист, Самуиловата крепост, музеите в Сандански и Петрич, СПА и балнео центровете, Хераклеа Синтика и др.
За контакти и детайли – свържете се директно с избите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)