Избрани Новини

Свободата е преди всичко състояние на духа

Мисия Разлог

19-02-2018, 14:53

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разлог отбеляза Деня на лозаря

"Българско военно чудо“ ще посети днес Разлог

Това сподели кметът на Разлог при отбелязване гибелта на Васил Левски днес

Васил Левски - най-светлият образ в нашата история! Той преобърна времето и го направи свое, доказвайки пред света, че българинът носи у себе си жаждата за свобода и справедливост.
Днес пред паметника на Левски в центъра на град Разлог бе отбелязана годишнината от гибелта му.
"Идеите на Апостола, въплътени в слово и дело, доказват, че и в робски години може да си Човек, и че свободата е преди всичко състояние на духа. Защото прозренията и посланията му се основават на хуманност, толерантност, съзнание за лична отговорност и дълг към общото дело", каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

Той допълни, че по време на втората си обиколка из България Дяконът посещава и Разлог и основава революционен комитет от 12 души в къщата на Кипре Максев.

"Левски и днес е еталон на почтеност, на сила на духа и родолюбие. Прекланяме се! Безсмъртие и вечна слава за Апостола!", каза още инж. Герчев.
В знак на признателност към подвига на Васил Левски цветя и венци бяха поднесени пред паметника му от кмета инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, общественици, ученици и жители на гр. Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)