Избрани Новини

Рибена чорба стопли десетки социално слаби благоевградчани (Снимки)

Кухнята за бедни продължава да подкрепя десетки хора всяка неделя

И тази неделя (18.2) много хора дойдоха за пореден път да получат топъл обяд и истинна дума от църквата "Св. Николай Чудотворец" в Благоевград.

Преди раздаването на вкусната храна дошлите чуха поучения и мъдри слова за православната вяра и живот. След това всеки получи чудесна рибена чорба, която комбинира риба хек, набор за супа от шаран, сьомга и сом. Чорбата имаше уникален плътен вкус. От църковното настоятелсто изказват благодарност на всички дарители на продуктите за нея. Хората получиха още хляб и топени сиренца.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов